Η Ύδρα, πλούσια σε ιστορία και παραδόσεις, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα. Πανέμορφο, γραφικό νησί με υπέροχες αμμουδερές ή βοτσαλωτές παραλίες, με πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά, που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε.

Ιστορικό νησί, στο οποίο ο επισκέπτης συναντά την Ιστορία και τον Πολιτισμό του πρόσφατου παρελθόντος. Περιδιαβαίνοντας τα γραφικά σοκκάκια και ατενίζοντας τα επιβλητικά κτίρια, φαντάζεται κανείς ότι ζει μέσα στις ένδοξες στιγμές της ιστορίας της Ύδρας.

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς στον Ιερό και Ένδοξο βράχο της Ύδρας, το Ιστορικό - Αρχείο Μουσείο, το Εκκλησιαστικό - Βυζαντινό Μουσείο και τα άλλα Μουσεία της ή τα Αρχοντικά των καπεταναίων του προπερασμένου αιώνα με την ιδιότυπη αρχιτεκτονική τους και τις γραφικές μεταβυζαντινές Εκκλησίες.

Η Ύδρα θεωρείται ο "ομφαλός" του Αργοσαρωνικού, έτσι μπορείτε, με κέντρο την Ύδρα να οργανώσετε μονοήμερες ή διήμερες εκδρομές στον Πόρο, στις Σπέτσες, στην Ερμιόνη ή στο Πόρτο Χέλι, που απέχουν από την Ύδρα περίπου 30 ή 40 λεπτά της ώρας, είτε με το flying dolphin, είτε με το αυτοκίνητό σας από το Μετόχι.

Ένας σημαντικός λόγος για να έρθετε στο νησί μας είναι να επισκεφτείτε και να προσκυνήσετε στα Ιερά Μοναστήρια και στις πάμπολλες Εκκλησίες, που πέρα από τον θρησκευτικό τους ρόλο και την κατάνυξη που προκαλούν, αποτελούν αρχιτεκτονικά και ιστορικά μνημεία με πλήθος από ιστορικά κειμήλια.

Η Ύδρα συνδυάζει τη μικρή απόσταση από την Αθήνα με θαυμάσιες διακοπές, γεμάτες από δραστηριότητες και εναλλακτικά είδη τουρισμού που προσφέρει στους επισκέπτες.

Ιστιοπλοϊκοί αγώνες, αγώνες ορεινου τρεξίματος, πεζοπορία στις έντεκα διαδρομές της Ύδρας, θαλάσσια σπορ και παιχνίδια, κάθε μορφής ψάρεμα στο βραχώδη βυθό του νησιού, καθοδηγούμενες καταδύσεις για να γνωρίσετε τον πανέμορφο κόσμο του βυθού, κοντινές εκδρομές, ρομαντικοί περίπατοι στα ηλιοβασιλέματα, είναι μόνο μερικές από τις δραστηριότητες που θα συναντήσετε στο νησί μας.

Η Ύδρα αποτελεί ένα από τα πιο κατάλληλα νησιά για οικογενειακό τουρισμό, αφού υπάρχει παντελής έλλειψη τροχοφόρων, ακόμα και ποδηλάτων, κλειστές και ελεγχόμενες περιοχές και αμμουδερές και βοτσαλωτές παραλίες με αβαθή νερά. Έτσι οι γονείς μπορούν να αισθάνονται ήσυχοι για την ασφάλεια των παιδιών τους και να απολαμβάνουν εκτός από τις πολλές δραστηριότητες που προσφέρει το νησί, την ηρεμία και τις χαρές των διακοπών μαζί με τα παιδιά τους.

Το νησί με τις 300 εκκλησίες και τα 6 Μοναστήρια μαζί με τη μοναδική αρμονία και γραφικότητα, αποτελεί ιδανικό ρομαντικό προορισμό για μία θαυμάσια γαμήλια τελετή, ενώ παράλληλα σας προσφέρει όλα τα απαραίτητα μέσα και παροχές για την επιτυχία του γάμου των ονείρων σας.

Ταυτόχρονα, τα τελευταία χρόνια γίνονται στην Ύδρα πολλές εκδηλώσεις εταιρειών, ιδιωτών, συλλόγων, αρραβώνες, βαπτίσεις σε πανέμορφους χώρους, δίπλα στη θάλασσα.

Η Ύδρα προσφέρεται για θρησκευτικό τουρισμό με επίκεντρο τα παλιά Μοναστήρια της και τις πάμπολες Εκκλησίες και ξωκκλήσια που υπάρχουν στο νησί. Είναι υπέροχο να βρεθείτε την παραμονή της εορτής μιας Μονής ή μιας Εκκλησίας ή ακόμα και σε ένα ξωκκλήσι και να συμμετάσχετε με κατάνυξη στον εορτασμό και στη λιτανεία της περιφοράς της εικόνας του Αγίου.

Επειδή βρίσκεται μια ανάσα από τις μαρίνες της Αθήνας (30 περίπου ναυτικά μίλια) είναι εύκολο να έρθει κάποιος στην Ύδρα με κάθε σκάφος, μικρό ή μεγάλο, που μπορεί να το αγκυροβολήσει, είτε μέσα στο λιμάνι, είτε στο Μανδράκι ή σε οποιαδήποτε παραλία του νησιού, κάνοντας θαλάσσιο τουρισμό.

Η Ύδρα αποτελεί τον παράδεισο κάθε είδους καλλιτέχνη και των ανθρώπων που ασχολούνται με τις εικαστικές τέχνες, αφού αυτές υποστηρίζονται από ιδρύματα και ιδιώτες, έτσι ώστε πολλοί Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες να έρχονται και να εκθέτουν έργα, δρώμενα και παραδοσιακά είδη λαϊκής τέχνης.

Στην Ύδρα κάθε χρόνο διεξάγονται πολλά συνέδρια ή σεμινάρια, αφού οι σύνεδροι συνδυάζουν τη δουλειά με ολιγοήμερες διακοπές που προσφέρουν μαζί με τις εργασίες τους, ξεκούραση και διασκέδαση, σε έναν από τους καλύτερους και πιο κοντινούς προορισμούς από την Αθήνα.

Στην Ύδρα υπάρχουν καταλύμματα για όλες τις οικονομικές δυνατότητες, γραφικά ταβερνάκια πάνω στο κύμα, διασκέδαση, ξεφάντωμα ή ήρεμες διακοπές, ανάλογα με τι επιζητά ο κάθε επισκέπτης.