Η Ύδρα υπόδειγμα αρχιτεκτονικής και αισθητικής, ένδοξη, με μακρόχρονη ιστορία, πλούσια παράδοση και πολιτιστική κληρονομιά, έχει τη μοναδικότητα να συνδυάζει τις δαντελωτές παραλίες και την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα με το πολύμορφο φυσικό περιβάλλον που είναι ο παράδεισος του περιπατητή και του φυσιολάτρη.

Η ιδιαιτερότητα του φυσικού περιβάλλοντος, η άγρια ομορφιά των βουνών αλλά και τα παρθένα απόκρημνα μονοπάτια της με την καταπληκτική θέα στη θάλασσα, είναι τα στοιχεία τα οποία προσδίδουν έναν ακόμα λόγο για να εξερευνήσετε την Ύδρα.

Για όλους εμάς, που αγαπάμε τη φύση και θέλουμε να δοκιμάζουμε τα πραγματικά όρια της αντοχής μας, διοργανώνουμε κάθε χρόνο ένα αγωνιστικό διήμερο το οποίο ήδη από την πρώτη του χρονιά «τάραξε τα νερά» των ορεινών αγώνων και έδωσε στον καθένα μας την ευκαιρία να ζήσει από κοντά μια μοναδική εμπειρία!

Το Hydras Trail Event καθιερώθηκε πλέον στο χώρο του ορεινού τρεξίματος και διεξάγεται κάθε χρόνο μέσα στον Απρίλιο. Εφέτος στο διήμερο των αγώνων διεξήχθησαν 5 αγωνιστικές διαδρομές, ορισμένες από τις οποίες απευθύνοντουσαν σε κορυφαίους αθλητές του είδους. Κάποιες άλλες ήταν σχεδιασμένες με γνώμονα τη συμμετοχή όλου του κόσμου, ενώ υπήρξε και ειδική διαδρομή όπως και άλλες αθλητικές δράσεις για τα παιδιά.

Από τις συνολικά πέντε διαδρομές που έγιναν στο διήμερο ξεχώρισε ο αγώνας με την ονομασία "Eros mountain trail", μια διαδρομή των 25,6 χλμ με θετική υψομετρική 1050 μ., ενώ η πρωτοτυπία του διημέρου ήταν ο αγώνας downhill που είναι ο μοναδικός αγώνας κατάβασης στην Ελλάδα, με εκκίνηση την ιστορική πευκόφυτη Μονή του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται σε υψόμετρο 500 μέτρων και τερματισμό στο λιμάνι του νησιού.

Το νησί το επισκέφτηκαν στο διήμερο των αγώνων, όχι μόνο αθλητές αλλά και πολλοί επισκέπτες που θέλησαν να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες. Οι αθλητές και οι επισκέπτες είχαν παράλληλα τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διάφορες εκδηλώσεις, που οι Διοργανωτές και ο Δήμος της Ύδρας ετοίμασαν ειδικά για αυτούς.