Ιστορικό Αρχείο-Mουσείο Ύδρας

Το Ιστορικό Αρχείο-Mουσείο της Ύδρας, λειτουργεί καθημερινά και λειτουργούν:

Α. Αρχειακό Τμήμα, Β. Μουσειακό Τμήμα και Γ. Βιβλιοθήκη.

Στο ισόγειο μπορείτε να δείτε εκθέματα από τους Βαλκανικούς πολέμους, από τον πρώτο και δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στον όροφο λειτουργεί Ιστορική Πινακοθήκη με έργα μεγάλων ζωγράφων και παράλληλα εκτίθενται ενθυμήματα και κειμήλια από τα χρόνια της Επανάστασης.

Στο κτίριο στεγάζονται επίσης η Βιβλιοθήκη με παλιές πολύτιμες εκδόσεις, το Ιστορικό Αρχείο με χειρόγραφα, έγγραφα και κώδικες του 18ου και του 19ου αιώνα και διάφορα άλλα αρχεία.

περισσότερα

Εκκλησιαστικό και Βυζαντινό Μουσείο Ύδρας

Στεγάζεται στη δυτική πλευρά, στο χώρο των παλιών κελιών, στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Ναού, που είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου, το "Μοναστήρι", όπως αποκαλείται η Μητρόπολη της Ύδρας.

Είναι ένα μικρό Εκκλησιαστικό και Βυζαντινό Μουσείο στο οποίο εκτίθεντια άμφια, κειμήλια, αφιερώματα και εικόνες κυρίως του 18ου αιώνα.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η εικόνα της Παναγίας "Ρόδο Αμάραντο", που τοποθετείται χρονικά γύρω στα 1774.

περισσότερα

Οικία Λάζαρου Κουντουριώτη - Παράρτημα Εθνικού Ιστορικού Μουσείου

Στο αρχοντικό του Λάζαρου Κουντουριώτη μπορείτε να δείτε κειμήλια, έργα ζωγραφικής, κάθώς και εκθέματα από τις ιστορικές και λαογραφικές συλλογές που ανήκουν στο ΕΘνικό Ιστορικό Μουσείο.

Στο ισόγειο, στα παλιά κελάρια του αρχοντικού, λειτουργεί μόνιμη έκθεση ζωγραφικής με έργα των ζωγράφων Περικλή και Κωνσταντίνου Βυζάντιου.

Στον όροφο εκτίθενται σήμερα παλιά έπιπλα, καθρέφτες, σερβίτσια, οικογενειακά πορτρέτα και άλλα κειμήλια της οικογένειας Κουντουριώτη.

Στον άνω όροφο εκτίθενται ιστορικές και λαογραφικές συλλογές με αντιπροσωπευτικά έργα Νεοελληνικής Τέχνης του 18ου και 19ου αιώνα.

περισσότερα

Οικία Γεώργιου Κουντουριώτη-Μουσείο Μεταβυζαντινής Τέχνης και Ιστορίας

Στην πλαγιά του λόφου, στη δυτική πλευρά του λιμανιού της Ύδρας, ξεχωρίζει ανάμεσα στα πεύκα το Αρχοντικό του Γεώργιου Κουντουριώτη.

Το 1991 το τριώροφο κτίριο αγοράστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και μετατράπηκε σε Μουσείο Μεταβυζαντινής Τέχνης και Ιστορίας.

Στο Αρχοντικό του Γεώργιου Κουντουριώτη εκτίθενται προσωπικά είδη, αντικέιμενα, κειμήλια της οικογένειας Κουντουριώτη και εκθέματα από την Νεότερη Ιστορία της Ύδρας.

περισσότερα