Η μοναδικότητα της Ύδρας έγκειται στο συνδυασμό της κοσμοπολίτικης ατμόσφαιρας, την πλούσια παράδοση και το πολύμορφο φυσικό περιβάλλον που είναι ο παράδεισος του περιπατητή και του φυσιολάτρη, καθώς το ήπιο κλίμα της ευνοεί την πεζοπορία όλο το χρόνο.


Η Ύδρα έχει περισσότερα από 80 χλμ. μονοπάτια που απλώνονται σε όλο το νησί. Οι τέσσερις πιο σημαντικές διαδρομές που οριοθετούν αντίστοιχα μονοπάτια θα ικανοποιήσουν κάθε επισκέπτη και κατά τη διάρκεια κάθε διαδρομής θα ενθουσιαστείτε αφού το οικοσύστημα της Ύδρας έχει αξιόλογη εναλλαγή ειδών στην χλωρίδα και την πανίδα του.

Ο περιπατητής στην ανατολική πλευρά του νησιού μέχρι το φάρο της Ζούρβας, διασχίζει ένα αυστηρό πέτρινο τοπίο, ενώ στη δυτική πλευρά προς το Μπίστι απολαμβάνει μία δασωμένη πευκόφυτη διαδρομή. Στο κέντρο του νησιού υψώνεται το ψηλότερο βουνό ο Έρος που από την νότια πλευρά του ‘‘γκρεμίζεται’’ 600 μ. χαμηλότερα στη θάλασσα προσφέροντας ένα επιβλητικό θέαμα.

Η θάλασσα που περιβάλλει το νησί είναι ορατή σε όλες τις διαδρομές προσφέροντας στο μάτι μία παλέτα γήινων χρωμάτων με μπλε και πράσινες πινελιές.

Οι διαδρομές είναι αυτοξενάγητες και τα ξύλινα σήματα που θα διακρίνετε κατά μήκος τους, θα σας καθοδηγήσουν και θα σας παραπέμψουν σε αξιοθέατα.

Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να κατεβάσετε τις διαδρομές

"Τα μονοπάτια της Ύδρας" του Αντώνη Καλογήρου έκδοση του Δήμου Ύδρας