Η Ύδρα αποτελεί ένα διάσημο προορισμό για μικρά και μεγάλα σκάφη όλων των ειδών. Στο νησί, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα δείτε εντυπωσιακά ιστιοπλοϊκά και γιώτ να προσεγγίζουν και να αγκυροβολούν στο λιμάνι.

Στο λιμάνι υπάρχουν supermarket και μαγαζιά που καλύπτουν όλες τις ανάγκες των μελών που βρίσκονται στα σκάφη και τους εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο.

Αίγλη και απλότητα, γιωτς, μεγιστάνες, γαϊδουράκια και παραδοσιακοί ψαράδες προσθέτουν στο μοναδικό σκηνικό της ζωής της Ύδρας.

Τα πολύχρωμα μικρομάγαζα της παραλίας περιμένουν τους επισκέπτες να χαζέψουν και να ψωνίσουν, από ακριβά χειροποίητα κοσμήματα μέχρι φτηνά σουβενίρ ή από ακριβά ρούχα μέχρι σαντάλια, καπέλα και αλλά χειροποίητα είδη.

Παράλληλα χαλαρώνουν στα cafe του λιμανιού με ένα φρέσκο χυμό, ποτό ή καφέ και γευματίζουν στα πολύ σικ εστιατόρια που βρίσκονται στην παραλία ή σε ολόδροσες ταράτσες με φανταστική θέα, καθώς επίσης και στα γραφικά ταβερνάκια που βρίσκονται στα στενά πλακόστρωτα σοκάκια που καταλήγουν στο λιμάνι.

Τέλος όλοι διασκεδάζουν και ξεφαντώνουν στα εξαιρετικά bar και club του λιμανιού, μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες.